Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Op 13 oktober begint een nieuwe serie stadscafés ‘De Spontane Stad’ De Spontane Stad, zó doe je dat!

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Tijdens de eerste succesvolle serie stadscafés hebben we kennis gemaakt met een nieuwe vorm van duurzame stadsontwikkeling. Er is een tweede serie stadscafés in aantocht waarbij de organisatie concreet aan de slag wil gaan in Zwolle met de titel: ‘De Spontane Stad, zó doe je dat!'.

Brugwachterhuisjes
Voor de tweede serie gaan we concreet aan de slag! De brugwachtershuisjes ('Waar wacht je op?!’) zijn het uitgangspunt. 'Waar wacht je op?!’ is een cocreatie van Gooitske Zijlstra (Gooitz) en Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken) en is ontstaan tijdens het eerste stadscafé. Tijdens dit stadscafé werden de brugwachtershuisjes in Zwolle genoemd
die niet langer in gebruik zijn en een goede testcase zouden kunnen vormen om
op een behapbare schaal op prachtige zichtlocaties te experimenteren met nieuwe vormen van herbestemmen. Op zoek naar nieuwe ideeën, dromen en wensen voor inspirerende plekken op en langs het water, dat is het idee!

Wij gaan op zoek naar de Publieke Waarden van Zwolle langs het water om daar, net als bij de brugwachtershuisjes, nieuwe en concrete mogelijkheden voor sociale, culturele, economische en educatieve (bouw)projecten te ontdekken. Gemeente Zwolle wil het water ‘publiekelijk toegankelijk maken’.

‘De Spontane Stad, zó doe je dat!'
De drie geplande Stadscafés krijgen, in afwijking op de eerste Stadscafés die
meer plenair van karakter waren, de vorm van een workshop. De workshops gaan steeds vergezeld van inspirerende lezingen en pitches van lokale experts (of juist buitenstaanders) maar ook meer nationaal en zelfs internationaal opererende experts kunnen hun visie geven op het laten ontstaan van nieuwe initiatieven in het gebied.

Het doel van de stadscafés is de ontwikkelingsstrategie
van de Spontane Stad in de praktijk te brengen en te zoeken naar plekken waar een breed gedragen ambitie geformuleerd kan worden, waar nieuwe coalities gevormd kunnen worden en een aanzet/ definitie gemaakt kan worden voor eerste concrete projecten. Eigenlijk zoals met de brugwachtershuisjes in het klein is gebeurd.

De tweede serie stadscafés staan gepland op 13 oktober, 10 november en 8 december van 20.00 tot 22.00 uur.Downloads

Milieu en duurzaamheid Kunst en Cultuur Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016