Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

"De Spontane Stad, zó doe je dat!" Eerste Stadscafé: Dinsdag 13 oktober 2015

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op 13 oktober organiseren het ZAP en Club Cele de eerste in een nieuwe serie stadscafés met de titel: “De Spontane Stad, zó doe je dat!”.

Op zoek naar nieuwe ideeën
Na de reeks stadscafés in het voorjaar, waarin we hebben geleerd van de ervaringen en voorbeelden elders, is nu het doel om concreet in Zwolle aan de slag te gaan. Op 13 oktober laten we letterlijk onze blik over het Zwolse water glijden op zoek naar nieuwe ideeën, dromen en wensen voor inspirerende plekken op en langs het water.

Brugwachtershuisjes
Wij gaan op zoek naar nieuwe en concrete mogelijkheden voor sociale, culturele, economische en educatieve (bouw)projecten. Een goed voorbeeld is het succesvolle project 'Brugwachtershuisjes Zwolle', waar de leegstaande gebouwtjes een testcase hebben gevormd voor nieuwe vormen van herbestemmen op een behapbare schaal.

Inspirerende pitch en lezing
Dit eerste stadscafé krijgt een informele opzet en sfeer waarmee we iedereen in de gelegenheid willen stellen ideeën aan te dragen. Voordat de twee werksessies beginnen willen we starten met een korte inspirerende lezing van een externe gast.

Waar
Het eerste Stadscafé vindt plaats in Café Foyé in Theater Odeon, Blijmarkt 25 in Zwolle.

Programma
20:00 inloop Stadscafé
20.30 start inspirerende lezing
21:00 start tafelsessies noordelijke en zuidelijke brugwachters
21:50 conclusies uit de sessies, wat nemen we mee naar volgend stadscafé?
22:00 einde

De moderators van deze avond zijn Eefke Meijerink, directeur Creatieve Coöperatie Zwolle en Joep van der Heijden, directeur VDHtxt en Bureau 33°.Downloads

Milieu en duurzaamheid Kunst en Cultuur Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016