Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe medialab installatie Beacons

Van 26 november 2015 t/m 24 januari 2016 is in de medialab van TETEM kunstruimte een nieuwe installatie te zien van mediakunstenaars Mariska de Groot, Matteo Marangoni en Dieter Vandoren.

De digitale apparaten die we dagelijks gebruiken communiceren met elkaar via protocollen die buiten het bereik van de menselijke perceptie liggen. 'Beacons' is een omgeving waarin een netwerk van elementen uitsluitend met elkaar communiceert via signalen die door de menselijke zintuigen waargenomen kunnen worden. Roterende lichtvlakken, knetterende geluidpulsen, flikkerende plasmabuizen en een zwerm van elektronische wezens aggregeren tot een kunstmatig ecosysteem dat patronen genereert in de ruimte rond de bezoeker.

Het project 'Beacons' is speciaal ontwikkeld door Mariska de Groot, Matteo Marangoni en Dieter Vandoren voor de medialab ruimte van TETEM. Het is onderdeel van een breder onderzoekstraject waarin zij het creƫren van ruimtelijke audiovisuele composities door middel van autonome gedistribueerde objecten onderzoeken.

Het project wordt in samenwerking met iii gepresenteerd: een in Den Haag gevestigd kunstenaarsinitiatief en platform voor de ontwikkeling van zelfgemaakte media. Het collectief verkent de relatie tussen geluid, beeld, ruimte en lichaam in tentoonstellingen en live performances. Elk werk gaat in op een specifieke vraag. Als je geluid nu eens met een potlood op papier zou kunnen tekenen? Als een muziekinstrument nu eens letterlijk zou kunnen versmelten met het lichaam van de kunstenaar? Als luidsprekers nu eens als zelfstandige wezens door de kamer zouden kunnen bewegen?

Deze tentoonstelling wordt gesteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Stroom Den Haag.

'Beacons' wordt feestelijk geopend samen met de nieuwe Multi Solo tentoonstelling op donderdag 3 december van 17.00-19.00 uur.

Let op: TETEM kunstruimte is tijdens de kerstvakantie gesloten van 21-12-2015 t/m 03-01-2016.

iiinitiative.org

Locatie:
TETEM kunstruimte
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Openingstijden: maandag t/m zondag 11:00-17:00
Toegang: gratis

www.tetem.nl
www.facebook.com/TETEMkunstruimte
www.twitter.com/TETEMkunstDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016