Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis augustus Subsidie voor natuur en samenleving

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Provincie Overijssel ondersteunt vernieuwende projecten die natuur en inwoners verbinden. Daarom is er de subsidieregeling ‘Natuur en Samenleving’. Van 1 september tot en met 15 oktober is het mogelijk om een aanvraag in te dienen.

De subsidie richt zich op vier thema’s: kinderen en natuur, groen in de stad, zorg en groen en werken in het groen. De regeling werkt volgens het tendersysteem. Alle subsidieaanvragen worden op basis van een aantal criteria beoordeeld. De aanvragen die voldoen aan deze criteria en hierop het hoogst scoren, ontvangen subsidie.

Groene projecten

In 2015 heeft de provincie een natuurbelevingsonderzoek laten uitvoeren onder inwoners. Hieruit blijkt dat mensen natuur erg belangrijk vinden. Niet alleen de natuurgebieden, maar zeker ook de natuur dicht bij huis. Daarnaast gaven Overijsselaars aan dat kinderen meer in aanraking moeten komen met natuur.

Vorig jaar zijn er meerdere projecten gestart op het gebied van natuur en samenleving. Zo worden er onder andere vier Cool Nature Natuurspeelplaatsen gerealiseerd, koos een publieksjury onder het motto Groen, Groener, Groenst het beste groene project voor kinderen en werden in Enschede, Steenwijk en Zwolle met buurtbewoners plannen gemaakt voor meer natuur in de woonwijk. Ook ging er een project van start waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan in het landschap. En in het project Zorgend Landschap kunnen jong dementerenden, kinderen uit de jeugdzorg en vluchtelingen aan de slag met het beheer van de groene omgeving. Met de nieuwe subsidieregeling blijft provincie Overijssel dit soort projecten ondersteunen.

Meer informatie op:
www.overijssel.nl/natuurensamenleving
www.overijssel.nl/loket/subsidies.

Subsidie voor natuur en samenlevingDownloads

Natuur Energie
Laatst bewerkt op: 12-09-2016