Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis september Wolf gesignaleerd in Twente

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het hondachtige dier dat sterk op een wolf leek en begin september in Beuningen (Overijssel) werd gesignaleerd, is inderdaad een wolf.

De uitwerpselen van de wolf zijn op DNA onderzocht door Onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research (Alterra) in opdracht van de provincie Overijssel.

Dit is de tweede wolf in ruim honderd jaar die Nederland aandoet. In 2015 heeft er enige tijd een wolf rondgelopen in Drenthe en Groningen. Sinds 2000 komen er weer wolven in Duitsland voor. In Niedersachsen, één van de Duitse deelstaten die grenst aan Overijssel, is de populatie in de afgelopen vijf jaar toegenomen van één naar negen roedels. De meeste van deze roedels leven in het oosten van Niedersachsen, voorbij Bremen en Hannover. Meer informatie over deze wolven vind je op de Duitstalige website: www.wildtiermanagement.com.
Omdat de de wolf het goed doet in Duitsland, is het aannemelijk dat we in de toekomst vaker een wolf in Overijssel en andere grensprovincies zullen signaleren. Mocht dit het geval zijn, dan zijn de provincies goed voorbereid op de (terug)komst van de wolf. Hier zijn heldere afspraken over gemaakt.

Beschermd dier

De wolf is in Europa en Nederland een beschermd dier. Zolang het dier natuurlijk gedrag vertoont en schuw is, is het niet nodig actie te ondernemen. Wolf en mens kunnen namelijk goed samenleven.Downloads

Natuur
Laatst bewerkt op: 04-10-2016