Start initiatief

Huis aan huis maart 2017 Overijssel doet mee!

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Al bijna 10 jaar betrekt de provincie Overijssel (jonge) inwoners extra bij de democratie. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten vertelt waarom.

“Het is niet overal vanzelfsprekend dat je je volksvertegenwoordigers kunt kiezen. Met ons programma ‘Overijssel doet mee!’ willen we jongeren hiervan bewust maken.” En dat lukt. Uit onderzoek blijkt dat Overijsselse jongeren meer betrokken zijn bij politiek dan jongeren in de rest van Nederland.

Meer inzicht

Met ‘Overijssel doet mee!’ ervaren jongeren en volwassenen hoe de democratie werkt. Tijdens Democratie- en Statenspelen kruipen deelnemers in de huid van een volksvertegenwoordiger. Ook gaan scholieren en studenten tijdens deze spelen en tijdens gastlessen en debatwedstrijden in gesprek met volksvertegenwoordigers. Overijsselse Statenleden en raadsleden werken enthousiast mee aan de verschillende activiteiten. Door deze activiteiten krijgen jaarlijks 5.000 jongeren meer inzicht in de democratie en de taken van de provincie.

Nieuwe Nederlanders

De Commissaris van de Koning geeft zelf jaarlijks een aantal gastlessen aan nieuwe Nederlanders. Ank Bijleveld: “Het is belangrijk dat ook nieuwe Nederlanders weten dat wij de samenleving met elkaar inrichten. Ik vind het leuk om te zien dat deze cursisten leergierig en ambitieus zijn om deel van onze samenleving uit te maken.”
De provincie werkt samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, en 16 Overijsselse gemeenten. Meedoen aan een activiteit?

Kijk voor meer informatie op www.overijsseldoetmee.nl.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Evenementen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 27-03-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 09-12-2019 16:17

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief