Start initiatief

Huis aan huis september 2017 Bezichtig het gebouw

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Goed nieuws voor architectuurliefhebbers! Het Provincie Festival valt samen met Open Monumentendag en het provinciehuis is te bezichtigen. Ga mee met een rondleiding en maak kennis met de bijzondere architectuur.

Het provinciehuis is ontworpen door Marius Duintjer. De bouw startte in 1967 en duurde in totaal vijf jaar. Duintjer was hoogleraar in Delft. Net als zijn leermeester Le Corbusier -internationaal de voorman van het nieuwe bouwen met de bijnaam ‘de betonbruut'- houdt Duintjer van eerlijke en pure materialen die voor zichzelf spreken. In het provinciehuis zie je daar voorbeelden van zoals het ongeschilderde beton en de ruwe leisteentegels in de trappenhuizen. De tuin is ontworpen door tuinarchitect Mien Ruys. De tuin en het gebouw vormen samen een uniek bewaard geheel van jaren zestig bouw- en tuinkunst.

Flexibel werken

Bijna 10 jaar geleden is er een grote verbouwing geweest in het provinciehuis om deze in te richten voor ‘het Nieuwe Werken’. Tijdens de rondleiding zie je de verschillende werkplekken, vergaderruimtes en andere verrassende functionaliteiten van het provinciehuis.

Ga mee!

Ben je benieuwd hoe het provinciehuis er van binnen uitziet en wat het uitzicht is vanaf de zesde etage? Ga dan mee met de rondleiding.Downloads

Energie Fysieke voorzieningen Evenementen
Laatst bewerkt op: 31-08-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-01-2020 1:47

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief