Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis januari 2018 Dakeigenaar ontzorgd

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op Overijsselse daken ligt nog zo’n 10 miljoen m2 aan asbest. Voor 2024 moet asbest wat in contact komt met hemelwater verwijderd zijn. Dakeigenaren die hiermee aan de slag willen, lopen tegen een hoop regelwerk aan. Zo ook Jeroen Klinkhamer uit Westerhaar. Daarom richtte hij Asbestschakel op; een coöperatie van 11 bedrijven die samen de klus klaren.

Jeroen Klinkhamer: “Voor uitbreiding van mijn modezaak kocht ik een naastgelegen pand met asbest op het dak. Laten saneren, klaar, dacht ik. Zo simpel was het niet. Je moet de hoeveelheid asbest laten inventariseren, offertes aanvragen bij saneerders, een bouwer inschakelen, een vrijgavebureau inhuren.... Ik was er weken druk mee. Dat kan simpeler, dacht ik.”
Zo is Asbestschakel ontstaan: een coöperatie met 11 bedrijven, met 1 aanspreekpunt. Van inventarisatiebureau tot saneerders, van vrijgavebureau tot bouwers, van toeleveranciers van bouwmaterialen tot een installatiebureau en zonnepanelendistributeur.

Wat kost een sanering?

Op Asbestschakel.nl reken je eenvoudig uit wat saneren kost. “Wil je het asbest bijvoorbeeld vervangen voor isolerende sandwichplaten en meteen zonnepanelen installeren? Je ziet wat allemaal kan en wat het kost. Als je besluit door te gaan, komen we in een keukentafelgesprek alles doorpraten en ontzorgen wij je helemaal.”

Groot succes

Asbestschakel is al na 3 maanden een groot succes in heel Overijssel. “De provincie heeft ons enorm geholpen: met vergaderplekken, een bijdrage om het hele proces goed te structureren en vooral door ons te introduceren bij gemeentebesturen. We zijn al met 15 van de 25 Overijsselse gemeenten in overleg. In Gelderland willen we het met lokale bedrijven ook uitrollen en Drenthe komt eraan.” Nieuwsgierig wat Asbestschakel voor jou kan betekenen? Kijk op www.asbestschakel.nl.Downloads

Laatst bewerkt op: 23-01-2018