Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Jongeren willen ov-festival ‘Grijs reist’

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De jongerenraad in 60 seconden

De Jongerenraad Overijssel wil graag een ov-festival (‘Grijs reist’) waarbij jongeren en ouderen samen met korting kunnen reizen. Het doel is om ouderen te helpen om vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Dit advies presenteerde de jongerenraad aan gedeputeerde Gerrit Jan Kok (openbaar vervoer) van de provincie Overijssel. De jongeren waren door de Overijsselse ov-ambassadeurs, ouderen die andere ouderen wegwijs maken in het openbaar vervoer (ov), gevraagd om mee te denken.

Drempel verlagen

Tijdens het festival kunnen jongeren ouderen helpen bij de digitale hande- lingen en het oefenen van het gebruik van de OV-chipkaart. Daarnaast wil de Jongerenraad de drempel om te reizen met het ov voor ouderen verlagen. Door procedures op internet en folder te versimpelen en door voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren. Studenten van het Deltion College in Zwolle hebben de adviezen uitgewerkt tot een groot bushaltebord (zie foto).

Gedeputeerde Kok gaf aan blij te zijn met de ideeën van de jongeren en te kijken welke onderdelen van het advies direct opgepakt kunnen worden. Kijk voor meer informatie over de jongeren- raad op www.jrov.nlDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016