Start initiatief

JIJ Magazine editie juli 2018 Overheerlijk, tijd voor een picknick

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In Overijssel wonen de leukste boeren die ook nog eens de lekkerste producten maken. Omdat deze trotse Overijsselse ondernemers hun producten graag met jou willen delen, kun je deze zomer hun streekproducten komen proeven. Tijdens een OverHeerlijke picknick op de boerderij.

Onder het motto 'OverHeerlijk, Picknick time!' ga je deze zomer de boer op om te genieten van al het moois en lekkers dat Overijssel je te bieden heeft. Op vier plaatsen presenteren boeren en tuinders tijdens een picknick hun producten.

Gratis tickets

Je kunt hier gratis bij zijn door een exclusief picknickticket te bemachtigen op www.overheerlijk.nu. Wees er snel bij, want per picknick is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Je kunt tijdens deze picknicks stemmen op ‘Het lekkerste streekproduct van Overijssel‘. Je gaat niet alleen met een goed gevulde maag naar huis, ook ontvang je een boekje waarin je alle producenten en mooie picknickplekken in de provincie vindt.

Picknick time!

  • Zaterdag 21 juli, De Vreugdehoeve, Zwolle
  • Zaterdag 28 juli, De Maathoeve, Heeten
  • Zaterdag 4 augustus, Landgoedcentrum, Vilsteren
  • Zaterdag 25 augustus, Erfgoed Bossem, Lattrop-Breklenkamp
    (Let op: vraag wel eerst een ticket aan op www.overheerlijk.nu!)

Hmm, lekker!

Kun je niet zo lang wachten? Dan hebben we hier alvast een lekker en eenvoudig picknickrecept voor je. En de meeste ingrediënten koop je natuurlijk bij de boer!

Ingrediënten

• bakje verse frambozen (of ander zomerfruit)
• suiker (naar smaak)
• pak Bastognekoeken
• 100 ml vanillevla
• 500 g hangop
• een paar lege jampotten

Bereiden

Prak de frambozen (of het zomerfruit dat je gekozen hebt) fijn en roer tot een gladde massa. Voeg naar smaak suiker toe. Verkruimel de koeken en verdeel de helft over de bodem van de jampotjes. Meng de hangop en de vanillevla. Verdeel de helft van dit mengsel over de koekjesbodem. Schep de helft van de fruitpuree erop. Maak nog een laag met koek, hangop en fruitpuree. Deksel erop en hup in de picknickmand!

Met OverHeerlijk! laat provincie Overijssel zien hoe boeren werken aan een duurzame en veilige voedselproductie en het vakmanschap dat zij daarvoor inzetten. De provincie ondersteunt hen daarbij met de uitvoering van het Agro & Food programma. www.overijssel.nl/agrofoodDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 03-07-2018

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 20-01-2020 1:57

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief